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rjadowniski projekt 2. lětnik / 2. Klasse Klassenprojekt

Na prěnim projektowym dnju podachu so šulerjo 2. lětnika do wokrjesneho města Kamjenc. Zaměr bě, so w Lessingowej dźěćacej bibliotece wo wupožčowanju knihow informować, lěpšiny čitarja w knihowni zeznać a dale wjeselo zbudźić nad čitanjom w swobodnym času. Šulerjo wužichu składnosć so z wšelakimi družinami knihow dźěćaceje literatury zeznać. Jim spodobaše so, zo móžachu sej z wulkich regalow sami knihi wuwzać, kiž zbudźichu jich zajim.

Po wopyće w knihowni so hišće tróšku po měsće rozhladowachmy. Pozastachmy při někotrych wažnych twarjenjach wokrjesneho města, n. př. při radnicy, před Klóšterskej – a Marijinej cyrkwju, při ródnym domje G. E. Lessinga, při pósće a dwórnišću. Na kóncu zabawjachmy so hišće na Krabatowym hrajkanišću, prjed hač nastupichmy domojjězbu. 

Die Schüler der 2. Klasse fuhren in die Kreisstadt, um die Lessingkinderbibliothek kennen zu lernen. Das Ziel des Aufenthaltes in der Bibliothek bestand darin, die Schüler mit dem Ausleihverfahren bekannt zu machen und erneut die Lesefreude zu wecken. Ihnen werden verschiedene Arten von Büchern vorgestellt. Große Freude bereitete ihnen, sich die Kinderbücher aus den Regalen zu entnehmen, die ihr besonderes Interesse weckten. Anschließend machten wir noch einen kleinen Rundgang in der Stadt und schauten uns bekannte Gebäude an, wie z. B. das Rathaus, die Kloster- und Marienkirche, das Postamt und den Bahnhof. Kurze Zeit verweilten wir am Geburtshaus Lessings und am Roten Turm. Zum Schluss vergnügten sich die Schüler auf dem schönen Krabatspielplatz.

2. rjadowniski projekt druheho lětnika / 2. Klassenprojekt der zweiten Klasse:

„Wot zornja ke chlěbej / Vom Korn zum Brot“

Štwórtk wopytachmy w klósterskej zahrodźe projekt „Wot zornja ke chlěbej“. Knjeni Meiserowa rozjasni dźěćom  wuwiće žita. Rěčeše jara zrozumliwje a zajimawje wo wusyłje, wo žnjach a wo předźěłanju zorna. Najbóle spodobaše so šulerjam w dźěłarni, hdźež móžachu sami całte formować a morchejowu pastu zhotowić. Tutu cremu dachmy sebi potom na čerstwym chlěbje zesłodźeć.  Běše to dobre. Na kóncu wobhladachmy sebi hišće klóštersku zahrodu. To běše rjany dźeń, na kotrymž smy wjele słyšeli a wuknyli. 

Am Donnerstag besuchten wir im Klostergarten das Projektangebot „Vom Korn zum Brot“. Frau Meiser erklärte den Kindern den Anbau des Getreides bis zur Ernte und Verarbeitung auf eine sehr bildhafte und anspruchsvolle Weise. Höhepunkte waren das selbständige Formen von Brötchen aus vorgefertigtem Teig und das Zubereiten einer Möhrencreme als Brotaufstrich. Diese wurde anschließend mit frischem Brot verkosten. – Lecker! Zum Schluss besichtigten wir noch den Klostergarten. Das war ein schöner und lehrreicher Tag.

 

 

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